post

Финалът! Доминик Тийм vs Данийл Медведев

Nitto ATP Finals
London, Great Britain
November 15 – 22 2020

И двата полуфинала показаха защо тези четирима тенисисти са водещи тазгодишната ранглиста. Изключително високо ниво на играта, много обрати, красив, динамичен тенис и силни характери демонстрираха тези класни играчи. Джокович не успя да постигне своя 6-и триумф, а Надал и тази година остана без титла от ATP Finals.
Финалът тази вечер ще определи кой е най-достойният за трофея.
Един срещу друг се изправят Доминик Тийм и Данийл Медведев.

Доминик Тийм затвърди впечатлението, че е в отлична форма и най-доброто пред него предстои. Отличното сътрудничество с Николас Масу дава своите резултати. Николас Алехандро Масу Фриед (това е цялото име на Николас) е интересна личност. Той е роден в Чили с баща палестинец и майка унгарка от еврейски произход. С Тийм неслучайно работят заедно. И той, като Доминик, предпочита да играе на основната линия, разчитайки на добрите си бекхенд и форхенд удари, за да печели точки при дълги разигравания. Най-добрите си резултати постига на клей. Масу има 6 сингъл АТР титли. Носител е на два златни медала от тенис турнирите на сингъл и двойки на Олимпиадата в Атина 2004 г., което е най-бележитият му успех. Куриозна случка бележи престоя му в Атина. Той държи медалите под възглавницата си, но след като се прибира в Чили установява, че ги е забравил там, в хотела. На помощ обаче идва неговият партньор Фернандо Гонсалес, който по това време все още е в гръцката столица и взима медалите със себе си. Дни след триумфа си в Атина, Масу се изкачва на девето място в световната ранглистата, което е най-доброто му класиране. Сега той е в ложата на Тийм и двамата работят здраво за успехите на Доминик. Тази година, след като спечелиха US Open, са устремени към още една от най-престижните титли в мъжкия тенис.

Вижте още:  Доминик Тийм :„Бих желал да мога да избера на кои играчи да помогна"

Данийл Сергеевич Медведев е учил Приложна икономика и търговия в Московския държавен институт за международни отношения. Говори свободно руски, френски и английски. На 12 септември 2018г. се жени за приятелката си в Москва. Психически много силен, той става раздразнителен при грешки и реагира невъздържано. Още от ранно детство е хиперактивен и работи с психолози. Треньорът на Даниил Медведев Жил Сервара казва за него: “Да работя с Данийл е като да тренирам гений. Гений, а не злодей, който понякога не можеш да разбереш. Гениите са такива – различни от всички. Всички говорят как искат нови лица в тениса, нещо ново. Е, аз им дадох нещо ново!” Французинът бе избран за треньор на годината на ATP през 2019. Преди седем години 39-годишният треньор на Медведев открива тенис център в Кан, а през 2015 руският тенисист се мести в Южна Франция заради по-добрите условия за подготовка. „Имах ясна визия, че трябва да подобрим ежедневното му представяне и да изградим екип около него, който да му помогне.“ – споделя Жил. И така, в щаба влиза треньорът по физическа подготовка Ерик Ернандес, психологът Франсиска Дозе и спортният учен Ян Ле Мюр. Отношенията между Сервара и Данийл са сложни и френският наставник не смее да употреби думата „приятели“ в нейното пълно значение. „Неща, които тревожат мен, не тревожат него и обратното. Искам той да реализира потенциала си и да направи възможно най-добрата кариера, която може “, казва Сервара. И са на прав път. Кариерата на Медведев се развива прогресивно. Ще допълни ли с още един трофей нестандартното си представяне на корта Медведев?

Вижте още:  Роджър Федерер срещу Давид Гофен - Noventi Open , финал

Доминик Тийм vs Данийл Медведев. Двамата са срещали 4 пъти, а резултатът е 3:1 в полза на Тийм. Последната им среща беше на 12.09.2020 на US Open и завърши с чиста победа, 3:0, за Тийм.

Този финал ще е сблъсъкът на новата вълна в световния тенис!
Срешата ще започне в 20.00 ч.

Турнирът е в програмата на МаксСпорт 1 и на познатите линкове

Вижте още:  Предстоящи турнири, преди началото на официалното възстановяване на ATP и WTA сезона

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *