post

Полуфиналите – Рафаел Надал vs Данийл Медведев и Доминик Тийм vs Новак Джокович

Nitto ATP Finals
London, Great Britain
November 15 – 22 2020

На 21.11.2020 г. ще се изиграят полуфиналите на заключителния мастърс. До тях достигнаха четиримата най-високо поставени в ранкинга.
Първи на корта в 16.00 ч. ще излязат:
Доминик Тийм vs Новак Джокович.

АТР №3 срещу АТР №1. И двамата допуснаха по една загуба в груповата фаза.
Доминик Тийм е в най-добрия период от кариерата си до сега. Още от миналата година със спечелените 5 титли, една от които АТР Masters 1000 в Индиан Уелс той даде заявка за нови по-високи успехи и тази година не ни разочарова, като спечели титла от Голям шлем – US Open. Доскоро за Тийм клеят беше силната настилка, но вече се вижда колко стабилно той играе и на твърда. 22 победи срещу само 7 загуби е активността му тази година. В Лондон победи Надал и Циципас. С цялостното си представяне през последните две години мисля, че Тийм заслужава най-много титлата тази година. Ще успее ли да спре похода към 6-тата на Новак Джокович?
За Новак Джокович тази година е толкова разнопосочна, изпълнена с успехи на корта (4 титли, АТР№1), с буря от коментари за организирания от него турнир в Сърбия и всичко, което се случи около него, с опити за „политическа“ дейност и създаването на нов съюз на играчите, с нелепата ситуация със страничен съдия и отстраняването му от мача… Колко силен е характерът на Новак, за да се справи с предизвикателствата на и извън корта?
Сега Джокович се е устремил да изравни постижението на Федерер, спечелил 6 титли от този турнир. Джокович влиза в полуфинала с 2 победи (над Зверев и Шварцман и 1 загуба – от Медведев).
Двамата съперници се познават отлично. Те са изиграли помежду си 12 мача. 8:4 за Джокович е съотношението на победи и загуби.

Вижте още:  Nitto ATP finals 2018

От 22.00 ч. ще започне вторият полуфинал:
Рафаел Надал vs Данийл Медведев.

Рафаел Надал се класира за 16 пореден път на финалите, но само 9 пъти взима участие в тях. Три пъти достига до полуфиналите и два пъти до финала. В тях има две загуби от Джокович (2015 г. полуфинал и 2013 г, финал) и три от Федерер (2006, 07 г. полуфинали и 2010 г. финал). В своята кариера Надал има 86 АТР титли. Първата от тях той печели през 2004 г. А следващата 2005 г. за него е най-богата на трофеи – цели 11. Тази година спечели в Acapulco и Големия шлем в Париж. Nitto ATP Finals е титла, която липсва в забележителната биография на Надал. Формата, в която се намира испанецът сега, определено му дава реалната възможност тази година да вдигне трофея.
Данийл Медведев преминава през една колеблива година на добри и по-слаби турнири. Но тук, в Лондон, той идва след титла на Мастърса в Париж. Миналата година той загуби и трите си срещи в груповата фаза. Тук спечели и трите – срещу Джокович, Зверев и Шварцман, като загуби само 19 гейма. Демонстрира стабилност, която ако успее да задържи до края на турнира и спечели титлата, това би му дало сериозно самочувствие за следващия сезон. А с играта си определено показва, че я заслужава. 24-10 е съотношението на победи-загуби за 2020 г. на Данийл Медведев.
Двамата имат три изиграни срещи до сега. И трите са през 2019 г. и завършват с победи на Надал (Монреал – 2:0, USOpen – 3:2, Nitto ATP Finals – 2:1).

Вижте още:  Треньорът на Серина Уилямс – Патрик Моратоглу смята да организира тенис турнир през май, за да помогне на играчите да се завърнат на корта

Полуфиналите при двойките са съответно от 14.00 ч. и 20.00 ч.
Нов шампион или шесткратен носител на трофея? Нека първо се насладим на полуфиналите. Най-доброто от мъжкия тенис ще бъде на корта в събота.

Турнирът е в програмата на МаксСпорт 1 и на познатите линкове

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *